Boer Rags Kalf.

Toen de Baggerdijkse dorpelingen hoorden over het vreselijke ongeluk van boer Rags kalf gingen ze in een kringetje zitten om te huilen. Boer Rags kalf was een lief dier met een rood strikje om haar oren geknoopt en grote glinsterende ogen. Alle Baggerdijkers waren ontzettend gesteld op boer Rags kalf omdat ze altijd zo leuk loeide als je langs haar weitje dat midden in het dorp lag, liep.
De Baggerdijkse kinderen mochten vaak ritjes maken op haar rug en de allerkleinsten kraaiden dan van plezier.
Dus toen het noodlot toesloeg kwam het hard aan bij iedereen. Boer Rags kalf had haar hoofd gestoten tegen het hekje van haar weitje en nu zat er een enorme bult op haar kop en kon ze het strikje niet meer om, omdat dat misschien pijn zou doen.
Boer Rag had haar bewusteloos gevonden toen hij haar 's ochtend kwam melken, het door boerin Rag met bloemetjes beschilderde emmertje in zijn hand. Hij schrok zich een hoedje en alarmeerde gelijk de dierendokter die gauw op zijn klompen aan kwam zetten.
De dierendokter onderzocht boer Rags kalf en constateerde een lichte hersenschudding en schreef haar wat kruidenpillen naar authentiek Baggerdijks recept voor tegen de allerergste hoofdkrampen.
Er werd Boer Rags kalf een zacht hoofddoekje omgebonden zodat de wind niet storend zou zijn in haar oren, de kindertjes zeiden lieve woordjes en boerin Rag zong af en toe dorpsliederen op een krukje dat nog aan haar overoveroveroudgrootmoeder had toebehoord.
Langzaam knapte boer Rags kalf op, haar ogen begonnen weer te glinsteren, ze gaf weer evenveel melk als ervoor en ze loeide voorzichtig zo nu en dan.
De Baggerdijkse dorpelingen hoefden zich niet meer elke avond bij de open haard zorgen te maken om de gezondheid van boer Rags kalf, de Baggerdijkse vrouwen hoefden geen wollen pantoffeltjes meer te breien voor haar tere hoefjes en de Baggerdijkse mannen stopten weer met het roken van de traditionele sigaren die kalmerend werkten.
Zo kwam alles op zijn pootjes terecht en tot op de dag van vandaag leidt boer Rags kalf een vredig leventje op haar Baggerdijkse grasveldje in het midden van het dorp.

Einde.